Hoe het begon

Het ontstaan van Smartlappenkoor “Uit het leven gegrepen”:

In september 2009 ontstond bij Paul Siteur het idee om een smartlappenkoor in Hoevelaken op te richten. Hij schreef een artikeltje voor diverse huis aan huis bladen in en rond Hoevelaken om te polsen of er belangstelling voor was. De reacties waren overweldigend en in rap tempo belden er meer dan 70 mensen die wilden komen zingen. Een stuurgroep werd opgericht. Er is veel werk verzet om tot een eerste koorrepetitie te kunnen komen.

Op 4 Jan. 2010 was het dan zover, onze eerste samenkomst. Iedereen werd hartelijk verwelkomd in de kelder van Zalencentrum De Haen. De stuurgroep was in stijl gekleed en had muziekmappen geregeld. Alie Egger werd onze tijdelijke dirigent, zij heeft veel zangervaring en zegde toe 3 maanden de opstart op zich te nemen. Er waren 3 accordeonisten en een keyboard speler. Wie had dat durven dromen! De stuurgroep ging op zoek naar een definitief bestuur en polste hiervoor de leden. De eerste ledenvergadering was op 29 maart 2010. Het bestuur werd die avond gekozen. Het smartlappenkoor “Uit het leven gegrepen” werd een vereniging met een officieel uit de leden gekozen bestuur. Het was geweldig! Veel zingen, maar weinig studeren, maar wat genoten we!

Op 1 mei werd dirigent Joke van Ginkel aangesteld om ons koor in kwaliteit en presentatie te laten groeien. Joke: kwaliteit en techniek zijn belangrijk maar plezier in samen zingen en muziek maken staat voorop! Uit het leven gegrepen is een gemengd koor met rond de 55 leden. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Karin Brons en Tonny Jorritsma op accordeon, Cees van Gaalen op tenor banjo, Rob Knipscheer Bas gitaar en Geurt de Haan slagwerk. Iedere maandagavond wordt er gereperteerd in Sportcafé De Slag van 20.00 uur tot 22.00 uur. Na het zingen volgt er vaak nog een gezellige nazit.

Zingen geeft energie, vreugde, werkt helend en samenbindend, kortom het maakt je blij.

Het openings en slotlied (2009) geschreven door
Ingrid ter Steeg  – van Huijstee:

Wij zijn “Uit het leven gegrepen”

Sinds 2022 zit er een nieuw startlied in ons repertoir.
Deze kunt u vinden in ons repertoir.

Zingen met passie

Facebook Like Button for Dummies